Kurspakke Europeisk Nymfeteknikk

Om kurset

Beviselig de mest effektive fiske teknikkene under elvefiske etter ørret og harr. Ingen annen teknikk kan presentere nymfer like naturlig for fisken som man kan med Euro-nymphing. Et actionfylt fiske. Med kort distanse mellom fisk og fisker forsterkes alle inntrykk, tilslag og kjøring av fisk får en helt ny dimensjon. Man lærer fort å lese elven på en ny måte, noe som også kommer veldig godt med i andre fisketeknikker. Hele elven kan brukes, pocket-water, rifle-strømmer, raskere parti og de roligere partiene er alle egnet for disse teknikkene. Alt i alt et veldig spennende og givende fiske som åpner opp masse nye muligheter om de store vak-festene uteblir akkurat den dagen du har satt av til å være i elven.
Show More

Kursoversikt

Intro – Europeisk Nymfeteknikk
En innledning til hva dette kurset inneholder.

 • Intro Europeisk Nymfeteknikk
  04:12

Kapittel 1: Generelt
Her prater vi litt om historien, hvordan dette fisket ble til. Det er lett å bli forvirret når det kommer til begrepene som har blitt brukt om disse teknikkene de siste 30 årene, vi prøver å gjøre det litt enklere for alle å forstå hva Europeisk Nymfeteknikk innebærer.

Kapittel 2 – Viktige prinsipper
Noen grunnprinsipper er lurt å få inn ganske tidlig i dette fisket, dette er grunnleggende men prinsipper man helt klart skal være bevisst på.

Kapittel 3 – Utstyr
Stengene som produseres til disse fisketeknikkene har spesielle egenskaper som skiller seg fra de alminnelige 9’ #4 eller 9’ #5 stengene på markedet. Går her igjennom hva som er lurt å tenke på når man skal tilpasse utstyret sitt for å få mest mulig ut av enhver fiskeopplevelse i elven. Det lages også spesialtilpassede sneller til dette fisket. Men som i alt annet fluefiske etter ørret så har snellen mindre betydning enn stangen. Det er allikevel noen ting som er veldig viktig med snellen man velger å bruke. Trenger man egentlig en line når man skal drive med Europeisk Nymfeteknikk? Linen er veldig sjeldent mer enn et par meter på utsiden av stangtuppen. Her får du svaret på nettopp det spørsmålet, med en grundig forklaring.

Kapittel 4 – Rigg
Denne riggen skiller seg veldig fra det de aller fleste er vant med. Det finnes utallige måter å rigge på, og veldig mange har personlige preferanser. Allikevel er det noen fellestrekk som er veldig viktig å ta hensyn til. Vi går igjennom hvorfor, og hvordan Erlend sin rigg ser ut.

Kapittel 5 – Kast
Som i fluefiske generelt finnes det forskjellige typer kast man bruker i Europeisk Nymfeteknikk. Kastet er en del av dette fisket veldig mange bruker lang tid på å venne seg til, da det er nytt for mange å skape energi uten hjelp fra en kastevekt i line og fortom.. Vi går igjennom det vanligste nymfe-kastet, og forteller hvilke prinsipper man skal ha i bakhodet når man går ut og trener på de første kastene.

Kapittel 6 – Drift
Man kan fiske med verdens beste nymfe, men om ikke driftene er riktig, så vil man aldri få ut potensialet til noen av de fluene man velger å fiske med. Hvordan man presenterer maten for fisken trumfer alltid fluemønsteret i det lange løp. Hva er et godt eller et riktig drift?

Kapittel 7 – Finn fisken
Hvor er det lurt å starte med Europeisk Nymfeteknikk, og hvilke type elvestrekk egner seg? Hvordan finner man fiskens standplasser, hva ser man etter?

Kapittel 8 – Fluer
Selv om driftet trumfer mønster, så er det viktig å ha nymfer som fanger fiskens interesse. Det å ha en base med gode fluer i boksen å gå ut i fra skaper også selvtillit under fisket, man fisker alltid litt bedre med fluer man vet fisken liker. Vi går igjennom det viktigste å. Nymfene blir veldig nøye presentert og forklart med fluebinding i eget kurs, “Fluebinding Europeisk Nymfeteknikk”.

Fluebinding Europeisk Nymfeteknikk
Her får du basen til å bygge din egen nymfeboks som du med sikkerhet kan reise verden rundt med å fange ørret i enhver elv. 6 forskjellige mønstre, som er velprøvd over flere år. Nymfene er en blanding av inspirasjon fra det internasjonale konkurransemiljøet og egenutviklede mønstre.

379kr

Kurset inneholder:

 • Kurset inneholder 8 kapitler:
 • Kap.1: Generelt
 • Kap.2: Viktige prinsipper
 • Kap.3: Utstyr
 • Kap.4: Rigg
 • Kap.5: Kast
 • Kap.6: Drift
 • Kap.7: Finn fisken
 • Kap.8: Fluer
 • Kurspakken inneholder også binding av følgende fluer:
 • - Jig-krok og slotted bead
 • - Sarcina
 • - Egan's Frenchie PT
 • - Vivelio
 • - Carrot Hareøre variant
 • - Falangista
 • - Quill nymphe
 • Informasjonen i kurset er basert på informasjon fra de dyktigste fiskerne på disse teknikkene både nasjonalt og internasjonalt. Og grundig utviklet og finpusset underveis for hele tiden å oppnå best mulig resultater i løpet av de siste 20 årene med konkurransefiske, dette tar selvsagt “hverdags fisket” til et helt nytt nivå.

Bli varslet når vi åpner for påmelding