Digitalt kurs

NYmfefiske

En av Veig sine viktigste oppgaver er å inspirere og engasjere folk til å skape nye opplevelser rundt fluefiske. Et av temaene som har skapt store bunker med spørsmål på skrivepulten er nymfefiske og europeiske nymfeteknikker. Tsjekkisk, polsk, fransk og spansk nymfeteknikk er nå samlet i en og samme rigg og går nå mer eller mindre under navnet Euronymphing.

Europeisk nymfeteknikk er et av de desidert beste våpnene for å effektivt fange fisk som spiser under overflaten i elv. (En ørret spiser 90 prosent av føden sin under overflaten).

Mestringsfølelsen og spenningen i å se at indikatoren stopper opp i et halvt sekund eller følelsen av full kontakt med fisken på super følsomme stenger er ekstremt avhengighetsskapende, og mye mer en visuell opplevelse enn hva mange tror. Det handler med andre ord ikke bare om å fange mange fisk, men også om å ha det utrolig moro når man gjør det.

Erlend har gjennom et liv i konkurranse-fiske årlig fisket både mot og ikke minst med verdenseliten i fluefiske. Dette har gitt verdifull erfaring og utvikling innenfor praktiske detaljer i en hver teknikk innenfor fluefiske. I dette kurset skal han sette fokus på noen av de aller viktigste tingene og sekvensene for å lykkes med å fange fisk på euronymfing.

Erlend vil snakke om hans tilnærming til å finne fisk i elven, utstyret og hva slags krav han har til alle detaljer i en perfekt rigg. Flueboksen skal åpnes og spørsmål tar vi løpende. Velkommen til digital fluefiskekveld med VEIG

Bli varslet når vi åpner for påmelding