Erlend Vivelid Nilssen

Erlend Vivelid Nilssen

VEIG, DEN VASSRIKE

Mens de aller fleste elver renner de enkleste veier som sør, øst eller vest så valgte Veig en annen retning. Veig, en av de store viktige blodårene på Hardangervidda. Langs Søndre Nordmannsslepa fra Hårteigen i sør, gjennom Veigdalen, Rjoto og Vivelid, før hun fortsetter sin ferd i et majestetisk stup ned i Valurdalen som setter enhver turistfoss i landet fullstendig i skyggen, videre gjennom Hjølmodalen, til Eidfjordvatnet, Eio og Fjorden.


Veig valgte sin retning mot nord, og det har hun gjort i uminnelige tider. I sin retning har hun skapt et eldorado helt fra sentralvidda til Hardangerfjorden. Hun har gitt grobunn både for dyreliv og menneskeliv i tusenvis av år. Forhåpentligvis skal hun fortsette å gjøre det samme i tusenvis av år til. Fiskerik, vill, vakker og våt.


Veig fores av sine friske kilder fra Olavsdalen, Grøno, Olbogo, Fjoto og Vivo. Rein, elg og hjort. Rev, gaupe og jerv. Fjellvåk, heilo og rype. De trives alle i selskap av verdens vakreste fisk, Veigauren!


Det er her fluefiskeren formes, utvikles og forstår. Det er her fluefiskeren vokser seg klar for større oppgaver og enda større utfordringer, kanskje til og med verdens største utfordring, en dag. Alle fluefiskere har sitt eget Veig!


Hvor er ditt?

Del dette innlegget

Bli varslet når vi åpner for påmelding